Цариградско шосе 9 км, 1186 София

Явор Кирилов е роден през 1986 година в град София. Понастоящем живее в с. Лозен, където завършва основно си образование. Средното си образование завършва хуманитарен профил в 148-мо СОУ “Любомир Милетич” в София  и постъпва в УНСС, специалност “Политология”, дипломирайки се с бакалавърска степен. След което завършва магистратура по Политически мениджмънт в СУ “Св. Климент Охридски”.

Още в студентските си години проявява подчертан интерес към обществена и гражданска активност. Един от основателите на Студентския клуб EgoPolitico, като наред с това започва и своето участие в политически кампании, насочени към утвърждаването на България като свободна страна, основана на своите исторически корени. В това време се заражда идеята и с група млади хора – студенти от цялата страна участва в учредяването на Младежки монархически клуб “Врана”, за което получават и изрично позволение на Цар Симеон ІІ.  По-късно, този клуб прераства в национален и понастоящем съществува под името  Клуб “Корона”.

През годините е инициатор и организатор на следните събития:

Литературно четене и разходка по стъпките на Цар Фердинанд I в Рила, 2013 г.

Почистване и възстановяване на гробното място на Царица Елеонора в Боянската църква, 2012 г.;

Член на организационен комитет за отбелязване на 70-ата годишнина от кончината на Цар Борис III, 2013 г.;

Инициатор за поставяне на паметни пейки по случай същата годишнина, из страната на исторически места, за които има свидетелства, че Царят е посещавал.

Събиране на спомени за издаването на сборник, посветен на Цар Борис ІІІ, 2013 г., издаден под съставителството на председателя на ЦИО проф. дин Петър Стоянович.

Наред с това има  редица участия в студентски форуми и конференции, посветени на историята на Третото българско царство и историческата памет.

Извън интересите в областта на опазване на историческото наследство и археологията, политологията и конституционното право, Явор Кирилов е специалист-пчелар, активно водещ обществена кампания в защита и опазване на пчелите. Изнася лекции и обучения по темата.

От 2014 г. е личен секретар на Н.В. Цар Симеон II и завежда Царската канцелария в Двореца Врана.

Носител на кавалерския кръст на Ордена “Pro Merito Melitensi” на Суверенния военен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта (Грамота на Великия магистър № 77 /2017)

This site is registered on wpml.org as a development site.